MC Bas Birker - 15u30

Houdt iemand een teller bij, want ik vermoed dat Bas Birker hier stilaan aan zijn tienjarig jubileum zit als het op MC’en aankomt op het Schippersweekend. De sympathieke wandelende Converse All-Stars reclame speelde zich de voorbije jaren dan ook in de harten van Lachend Lauwe, dat we gewoon Maggie De Block-gewijs niet meer rond hem heen kunnen. Want traag maar gestaag gaat het in stijgende lijn met Bas’ bekendheid in België.  Vorig jaar stond hij bijvoorbeeld zo maar eens eventjes in het Sportpaleis! U leest het goed, Het Sportpaleis! Als ik me niet vergis moet dat bij een optreden van Golden Earring geweest zijn ofzo. Anyway: dat Bas meer kaas (pun intended) gegeten heeft van mopjes tappen had u bij deze al door. We laten het dus met veel plezier terug over aan hem om onze Comedy vakkundig aan elkaar te lullen!

 

Ygor uit Poperinge

Aaaaah, De Westhoek. Land van donkere abdijbieren, wulpse boerendochters met een zachte “sche”, schilderachtige vergezichten, waggelende wandelpaden én een bevreemdend soort humor.

 

Dat Ygor enkel Dirk Frimout voor zich moet dulden als bekendste kleine krullenkop van Poperinge, is slechts één van zijn verdiensten. Hij verzamelde in de loop der jaren al heel wat pluimen op zijn zwarte kapmuts, en bundelt speciaal voor zijn koperen jubileum zijn beste grappen aangevuld met beestig nieuwe grollen. Van absurd tot fijnzinnig, maar steevast met een (west)hoek af. Zo hebben wij onze Poperingenaars het liefst.

 

Dries Heyneman

Enkel bij de kenners was Dries Heyneman bekend toen we hem drie jaar terug een plekje gaven op ons door de overvloedige regen inderhaast samengebokste podium in de tent. Tuurlijk, met Ter Bescherming Van De Jeugd had hij al menig prijs bij elkaar gegrapt, maar solo deed zijn naam geen belletje rinkelen en kregen we steevast de vraag: “mo wien i die kèirel eignluk daj gunder beboekt eit vo de comedy?” Maar zie: Dries kwam, zag en overwon in die mate dat velen maar bleven aandringen om hem terug op ons podium te zetten. Dat hij ondertussen ook bekend is van zijn rol als Kurt in Bevergem, zal er gelukkig voor zorgen dat we niet tot ten treure dienen uit te leggen “wie die gast nu wel is”. Graag laten we Belgiës best bewaarde comedygeheim dus nog eens op jullie los!

David Galle

Ros haar hebben, een knoert van een huig-r erbovenop én uit Wervik afkomstig zijn. Er bestaan rooskleurigere jeugdscenario’s… Maar het weerhield David Galle er niet van om keihard zijn dromen na te jagen. Toen het met die studies ook maar niets werd, besloot hij maar te doen waar hij eigenlijk het best in is: verdomd grappig zijn. Wij kunnen alleen maar blij zijn met zo’n doorzettingsvermogen.

 

Drie succesvolle avondvullende shows heeft hij ondertussen op zijn cv staan, samen met talloze tv-optredens. En ja, daar zat onder andere ook een rol in Bevergem bij, net zoals Dries Heyneman, ja.  En dat dat dan toch wel heel toevallig is vindt u? Kijk, ze zitten bij hetzelfde management. Booken in pakketjes is handig. De casting van Bevergem was dus trouwens eigenlijk even gemakzuchtig als wij.

En dan? (Tevens de titel van de laatste avondvullende show van David Galle…)

 

vzw Schippersweekend - Larstraat 34, 8930 Lauwe - BE 0537.601.615