MC Bas Birker - 15u00

Er zijn nog van die zekerheden in het leven. Gelukkig maar. En dus is onze favoriete Hollander terug van de partij om onze comedians vakkundig aan elkaar te lullen. Hij is dan ook door de jaren heen meer en meer fan geworden van ons atypisch en gezellig festivalletje. Al kan het ook gewoon aan de drank en catering in de backstage liggen dat hij nog steeds wil terugkeren. Hoe het ook zij, in ruil voor spijs en drank vertelt Bas nieuwe grappen. Soms pikant, vaak vlug bij elkaar geïmproviseerd, maar vooral hartelijk, veel en snel. Net zoals onze catering.

 

Erhan Demirci

Kwestie van onze interculturele subsidies niet in het gedrang te laten komen, zijn we er nog vlug in geslaagd een allochtoon met een micro te pakken te krijgen. En wat voor één! Erhan is dan ook een allochtoonbeeld van de immer sympathieke, knuffelbare Turk. Net zoals onze goede vrienden aan de Pita-stand, maar dan nóg grappiger. U kan Erhan eventueel nog kennen van zijn gastbijdrages aan het één-programma Café Corsari, waarin hij zich onder andere excuseerde aan alle Belgen in naam van alle allochtonen. U moest al aan het YouTuben zijn geslagen. Maar niet alleen politiek & integratie vormen zijn inspiratie, het alledaagse leven van de gemiddelde Belg frappeert deze comedian des te meer.

 

Han Solo

Met klinkende titels als “Racist”, “Multikul” en “Bedankt” heeft Han Solo er als allereerste extreem-rechtse stand-up comedian van Vlaanderen 3 avondvullende shows op zitten. Steevast stond hij op de barricades, ging hij zijn volk voor, reikte hij oplossingen aan de verziekte politiek en bracht hij komisch heil om de gemoederen te bedaren…

Moet Han Solo daarvoor bedankt worden? In principe niet. Maar hij zou het wel appreciëren…

 

Daarom maakt hij nog een 4de show. In zijn nieuwe show KLOENKE deelt Han Solo stevige klappen uit… maar moet hij zelf ook slagen incasseren. Maar toch blijft Han solo terugvechten. Nu de Islamitische Staat, de Kuringse Kleurenwies Kameraden en andere radicale hobbyclubjes de wereld bedreigen, is Han Solo actueler dan ooit. En noodzakelijk! Hij is de stekende aambei in de reet van alles wat conservatief, extreem en naïef is. Ongemakkelijk – pijnlijk zelfs – maar altijd grappig. Humor met inhoud, diepgang, dubbele bodems en liters zalf.

Gunter Lamoot

Het moet de artiest zijn die al het vaakst het podium van het Schippersweekend heeft bestegen. En daar is een goede reden voor. Gunter Lamoot behoort dan ook tot de ‘eminence grise’ van de Vlaamse Comedy. Toch is het met Lamoot zoals met bloedworst. You love it or you hate it. Maar wij houden wel van een goeie bloedworst (onze culinaire tip: bakken, laten afkoelen in de frigo en dan met mosterd op een al dan niet geroosterde boterham! Lekker, ech lekker!), en dus ook van Lamoots absurde en harde vorm van humor. Daarom zullen we hem ten gepaste tijde blijven uitnodigen op ons podium, teneinde zijn tienbeurtenkaart toch ooit eens volgestempeld te krijgen.

 

vzw Schippersweekend - Larstraat 34, 8930 Lauwe - BE 0537.601.615