Fire Down Below - 19u00

We are amp-hugging, hard-hitting, fuzz-loving, ear-splitting, riff-worshipping rock 'n rollers.

We are Fire Down Below.

 

Zo Schrijven ze zelf, en beter hadden we het niet kunnen verwoorden, maar graag geven we nog een woordje uitleg. Fire Down Below, een vierkoppig monster dat opereert vanuit Gent, werd in 2015 opgericht.

 

In september 2016 lieten ze hun debuutalbum, Viper Vixen Goddess Saint, los op de wereld. Het album werd opgenomen en gemixt door Tim De Gieter in zijn Much Luv Studio (Brutus, Every Stranger Looks Like You) en tot in gruizelige perfectie gemasterd  door Brad Boatright bij Audiosiege in Portland, USA (Sleep, Yob, Pentagram, SUNN O))) ). Het 7 tracks tellende album Viper Vixen Goddess Saint deed wereldwijd meteen de hoofden draaien. Fire Down Below wordt in reviews gelinkt aan bands als Kyuss, Truckfighters, Red Fang, Tool en Soundgarden en wordt systematisch geprezen voor hun unieke sound: een uitzonderlijke mix van fuzzed-out stoner, heavy psych en 90’s grunge met daarbovenop accenten uit de spacerock en doom metal. Ondanks al dat sonische geweld slaagt Fire Down Below erin om de focus op de melodieën en ijzersterke vocals te houden, waardoor de nummers niet alleen keihard maar ook catchy en gedenkwaardig worden.

 

Ook live kon Fire Down Below al een sterke reputatie uitbouwen; zo deelden ze reeds de planken met Monster Magnet, Cowboys & Aliens en Pentagram. Dat belooft voor bij ons; koppenschudden geblazen. Leg die tijgerbalsem tegen de zere nekspieren maar al klaar!

 

Fire down below bestaat uit: 3 mannen met een baard en Schippersweekend’s eigen Sam!

 

vzw Schippersweekend - Larstraat 34, 8930 Lauwe - BE 0537.601.615