Lee Anderson - 20u15

Lee Anderson, ook bekend als Leander van het Groenewoud onder vrienden en Gentenaren, is een schitterend singer-songwriter. Een beetje zoals die andere van het Groenewoud, maar dan in het Engels en met meer haar op zijn kop.

 

Na jarenlange ervaring als ondersteunende gitarist in de live bezetting van diens vader, leerde Lee Anderson de kneepjes van het vak en maakte hij zich eigen aan de kunst van het schrijven van mooie liederen met nog mooiere teksten. Wanneer hij op een gegeven moment, was het nu tijdens een barbecue of op de sofa van Raketkanon’s schreeuwmachine Pieter-Paul Devos, zijn liedjes voor het eerst deelde: het was meteen duidelijk dat hij Talent had en men werd er onmiddellijk stil van. Stil maken, of toch in een zekere mate begeesteren, is wat Lee Anderson als geen andere kan. Zijn liederen gaan over het leven, het echte leven, en daar kan iedere ziel zich wel ergens in vinden. Geen wonder dat hij meteen een top livebezetting voor zijn kar kon sparren. Zo herkent menig rock muziek liefhebber meteen Dries en Sylvester Vanborn, en de bovenvermelde schreeuwmachine zingt soms ook gemoedelijk mee op de achtergrond.

 

Hij mocht al openen voor Meuris in het Depot, de grootste namen uit de Belgische muziekindustrie volgen hem van dichtbij, maar wij geven jullie alvast de kans hem nu al te leren kennen. Op zaterdag op ons podium, in 2018 op de radio en de beeldbuis. Daar durven we op wedden.

 

vzw Schippersweekend - Larstraat 34, 8930 Lauwe - BE 0537.601.615