The Glücks - 21u30

White Stripes gewijs kwamen The Glücks samen als band en als koppel. Niet alleen de hartstocht op zich, maar ook de passie voor vuile gitaren en garagepunk brachten Alek en Tina samen als duo. Alek speelde gitaar, Tina verzorgde de zang en op het eerste optreden belande ze achter het drumstel. De Rest geschiedde.

 

De eerste repetities hadden iets weg van een zelf-destructieve freakshow zonder publiek, met kwade buurmannen en vrouwen als resultaat. Maar ook sterke jams, die begonnen te lijken op echte nummers, waren hier de vrucht van. Na de release van hun eerste demo deden The Glücks mee met een talentshow die ze overtuigend hebben kunnen winnen. Als prijs: studiotijd in een professionele studio. Als keerzijde van de medaille: de studiotijd ingepland op 2 januari, waar nieuwjaarskaters nog zwaar de kop uitsteken. We zijn er haast van overtuigd dat dit in hun voordeel werkte: ‘CuCuCuCool’ werd een bom van een nummer! De recorddeal voor hun fantastisch rauwe langspeler ‘ youth on stuff’ als automatisch gevolg.

 

Alles loopt van een leien dakje in de wereld van The Glücks, lijkt het wel. Al zijn the Glücks meer als Bonnie & Clyde, and the world be Damned. My way or the Highway, en in dit geval de E403 vanuit Oostende richting ons festivalterrein. Vorige shows zaten vol geweld, accidenten, bloedneuzen, gejuich en handjesgeklap. Maar kom vooral zelf een kijkje nemen. Gebitsbescherming niet verplicht, maar aan te raden.

 

vzw Schippersweekend - Larstraat 34, 8930 Lauwe - BE 0537.601.615